SUCCESUL E SUMA UNOR EFORTURI MICI, REPETATE ZI DE ZI.
 Sunați acum la : 0726.455.529 
  Program preluare comenzi telefonice
 L - V: 8:00 - 18:00 Weekend: 8:00 - 16:00
  Program teren
 L - V: 10:00 - 20:00 Weekend: 10:00 - 18:00
Lucrăm cu pasiune pentru a ne mulțumi clienții noștri.

Sfaturi pentru diagnosticarea si reparatia calculatoarelor HP

Am realizat acest ghid util pentru reparatii calculatoare HP fiind destinat pentru dumneavoastra celor ce utilizati calculatoare HP. In mod uzual, veti dori ori sa va reparati calculatorul HP dupa o defectare, ori va ganditi ca o defectiune este iminenta asteptandu-va la ce este mai rau. Toate acestea se intampla pentru ca nu veti sti ce masuri sa luati cand defectiunea va aparea. In fond, nu dispuneti de nici macar un disc de instalare a Windows-ului. In acest caz, va intrebati ce se va alege de pozele, muzica si tot calculatorul. Va trebui sa mergeti cu el la un service sau va trebui sa cumparati un calculator nou, nu inainte de a-l demonta pe cel defect.

Reparatii Calculatoare HP

Ghidul de fata va face referire la mai multe tipuri de depanare si reparare ale calculatorului HP. Ghidul actual va descrie anumite operatiuni ce sunt necesare a fi realizate indata daca doriti ca PC-ul dumneavoastra sa aiba o fiabilitate mare in timp indelungat.

De retinut este ca aceste trucuri s-ar putea sa nu mearga pe HP-ul dvs. Scurtaturile de la tastatura pot sa fie altele si asta in concordanta cu vechimea sistemului dumneavoastra de calcul. Cel mai indicat este sa gasiti manualul de utilizare pentru computerul dumneavoastra aflat pe site-ul web HP. Pentru a realiza reparatii calculatoare HP este esential sa gasiti acest manual.

Specialistii Proreparatii vin in sprijinul dumneavoastra pentru a va realiza servicii de reparatii computere HP pentru desktop si laptop. In aceste servicii profesionale de la Proreparatii este inclusa si diagnosticarea calculatorului dumneavoastra HP. Puteti beneficia de serviciile noastre accesand siteul acesta. Totodata, echipa Proreparatii va ofera servicii complete si profesionale de instalare Windows, upgrade Windows pentru diferite versiuni la preturi rezonabile. De asemenea, si echipa de specialisti DepanareCalculatoare.Net va poate asista cu servicii profesionale de reparatii calculatoare la domiciliul dumneavoastra. Servicii care se adreseaza clientilor din Bucuresti, judetul Ilfov si judetul Prahova.

Cititi si articolul: Recenzie pentru Laptopul HP ZBook Studio G7: Un instrument grafic specializat.

Realizarea diagnosticarii pentru HP

Pentru a va pastra computerul functional si pentru a evita reparatia lui, ca om ce il utilizati uzual este necesar sa fiti tehnician bun pentru propriul calculator. Nu este ceva irealizabil. Atunci cand reusiti sa constatati defectiuni hardware ale calculatorului, de asemenea reusiti sa reparati calculatorul in mod proactiv, iar apoi veti economisi bani. Cel mai bun aspect legat de calculatorul HP, este ca si corporatia lor pune la dispozitie unele modalitati prin care dispar secretele din reparatia hardware a PC-ului.

Diagnosticarea online pentru calculatorul HP

Atunci cand va conectati la internet, navigati in site-ul HP Online Diagnostics si testati-va calculatorul. Urmariti si aplicati comenzile de pe display, iar daca se gasesc defectiuni cu calculatorul HP, va va notifica verificarea de pe site-ul lor.

Diagnosticele de sistem

Testele inglobate ce va ajuta sa realizati diagnosticarea hardware-ului calculatorului reprezinta diagnosticele sistemului. Acestea determina daca si calculatorul dumneavoastra functioneaza in parametri optimi. Pentru a diagnostica sistemul de calcul, procedati astfel:

Meniul Startup pe calculatoare HP

a. Reporniti sau porniti calculatorul. Pe masura ce este afisat mesajul „Apasati tasta ESC pentru meniul de pornire” in partea din stanga jos a display-ului, apasati tasta ESC. Imediat dupa ce este afisat meniul Startup, apasati tasta F2.

Diagnostice pentru PC-ul HP

b. Faceti clic pe testul de diagnosticare dorit pentru a-l rula, ulterior urmariti si aplicati comenzile de pe display.

Realizarea discului de recuperare pentru calculatorul HP

Doar daca si calculatorul dumneavoastra nu a fost comercializat cu suporturi optice de recuperare (in prezent acest lucru este normal la majoritatea calculatoarelor), este necesar sa realizati aceste suporturi optice. Este indicat sa realizati suportul optic repede ulterior cumpararii calculatorului. Realizati acest suport optic si depozitati-l undeva unde stiti de el. Indicat este sa stea in acelasi loc cu manualul de utilizare al calculatorului dumneavoastra HP. Aceasta operatiune va necesita CD-uri sau DVD-uri goale. La realizarea acestor suporturi optice este necesar sa urmati pasii:

  1. Alegeti Start si introduceti de la tastatura „recovery” in zona de cautare. Alegeti Recovery Manager dintre optiunile existente.
  2. Faceti clic pe Recovery Media Creation.
  3. Urmariti si aplicati comenzile de pe afisaj pentru a termina acest lucru.

Reparatia calculatorului HP folosind Backup si restabilire Windows

O copie de rezerva a fisierelor dumneavoastra importante este bine sa o aveti atunci cand calculatorul se va bloca. Chiar daca sunt multe posibilitati de a realiza asta, in Windows 7 puteti realiza acest lucru destul de facil. Astfel, creati o copie de rezerva folosind unealta Windows Backup and Restore. Totodata, veti putea alege nivelul la care vreti sa realizati backup-ul. Puteti porni de la foldere singulare si sa ajungeti la unitati. Backup-urile vor fi comprimate pentru a salva spatiu pe disc.

Fisierele din Windows le puteti salva intr-o copie de rezerva procedand astfel:

  1. Alegeti Start> Control Panel> System and Security> Backup and Restore.
  2. Urmariti si aplicati comenzile de pe afisaj ca sa programati si realizati un backup.

Realizati restaurarea sistemului de operare Windows pentru a depana calculatorul HP

Unealta System Restore este o caracteristica in Windows si difera de unealta System Recovery. Cea din urma este o caracteristica pentru calculatorul HP. Prima operatiune ce trebuie incercata in reparatia calculatorului este System Restore. Aceasta operatiune este independenta de brandul calculatorului pe care il detineti. Unealta aceasta nu afecteaza datele si fisierele personale si depaneaza problemele legate de drivere sau fisiere de sistem. Acestea sunt depanate datorita faptului ca au fost corupte sau modificate fata de ultima oara cand calculatorul a functionat bine. De asemenea, veti reusi sa restaurati sistemul de operare la un punct de restabilire a Windows-ului anterior. Punctul de restabilire trebuia creat inainte de aparitia problemelor cu sistemul de operare, atunci cand Windows-ul functiona corect.

Pentru restabilirea Windows-ului la un punct anterior de restaurare, veti proceda dupa cum urmeaza:

  1. Alegeti Start> Control Panel> System and Security> System.
  2. In tabul din partea stanga, faceti clic pe System Protection.
  3. Faceti clic pe tabul System Protection.
  4. Faceti clic pe System Restore si urmariti si aplicati comenzile de pe display.

Cum sa utilizati discul de recuperare pentru a repara calculatorul HP

Daca nu mai aveti solutii pentru a repara sistemul de calcul, atunci veti avea intentia sa stergeti toate datele de pe calculator. Aveti posibilitatea sa aduceti calculatorul la setarile din fabrica folosind discul de recuperare HP. Urmati pasii de mai jos pentru a realiza acest lucru:

  1. Realizati un backup la toate datele personale, daca este posibil.
  2. Utilizati unitate de dvd sau o unitate dvd externa pentru a insera primul suport optic de recuperare, dupa care restartati calculatorul.

– a doua varianta –

Atunci cand a-ti realizat suportul de recuperare pe un stick USB, inserati stickul acesta de recuperare intr-un port USB al calculatorului dupa care restartati PC-ul.

Aveti in vedere ca daca si calculatorul nu reporneste automat HP Recovery Manager, sa schimbati ordinea de bootare a computerului. Urmariti si aplicati comenzile de mai jos pentru a realiza aceasta.

3. Apasati tasta F9 la bootare.

4. Alegeti unitatea cu DVD sau unitatea cu stick-ul flash.

5. Urmariti si aplicati comenzile afisate pe display.

Schimbarea ordinii de incarcare pe calculatorul dumneavoastra HP

Atunci cand calculatorul booteaza, BIOS-ul acestuia va vedea intai hard disk-ul, pentru ca pe el se afla Windows-ul. Insa, uneori, va veti determina BIOS-ul sa vada inainte alte echipamente, iar apoi sa incarcati Windows-ul de pe ele. In acest caz va fi necesar sa determinam BIOS-ul sa vada un alt dispozitiv de intrare a datelor pe care se afla suportul de recuperare HP. Veti putea proceda dupa cum urmeaza, pentru a schimba ordinea de incarcare pentru suportul de recuperare:

  1. Restartati PC-ul.
  2. Apasati ESC atunci cand computerul reporneste, dupa care apasati F9 pentru a opta cum sa porniti sistemul de calcul.
  3. Alegeti Internal CD / DVD ROM Drive din fereastra de optiuni de pornire.

Procedati dupa cum urmeaza pentru schimbarea ordinii de incarcare pentru un stick flash de recuperare:

  1. Inserati stick-ul flash in portul USB.
  2. Restartati calculatorul.
  3. Apasati tasta ESC atunci cand calculatorul booteaza, dupa care apasati tasta F9 pentru optiunile de boot.
  4. Din fereastra cu optiuni de incarcare alegeti stick-ul flash.

Apasati F10 pentru a memora alegerea si pentru a iesi. In acest moment, calculatorul se va restarta si va rula suportul de recuperare pe care l-ati inserat in unitate fara sa incarce Windows-ul de pe hard disk.

Trucuri menite sa va ajute pe dumneavoastra si pe calculatorul dvs. HP

Citind tutorialele de pe blogul nostru legate de reparatia calculatoarelor HP, va veti da seama ca recuperarea calculatorului HP la o stare buna de lucru nu da roade de fiecare data. Cateodata, cand utilizati suportul de recuperare veti ajunge in siutatia in care calculatorul se blocheaza si nu mai finalizeaza operatiunea. De obicei, acesta este un punct mort din care nu mai exista o continuare pentru cea mai mare parte a persoanelor. Asta se intampla deoarece nu mai au alte solutii pentru a reinstala Windows-ul. Puteti evita asta urmand pasii de mai jos:

a. Intai deconectati toate perifericele si alte echipamente care nu au fost furnizate de prima data cu calculatorul. Astfel, scoateti din porturile calculatorului orice camera, scanner, imprimanta etc. pentru a evita orice blocaj in timpul recuperarii Windows-ului. In timpul recuperarii, Windows-ul va vedea tot hardware-ul din PC si va configura driverele aflate pe discul HP. Desigur, discul sau unitatea flash nu contine drivere pentru componente hardware ce au fost montate ulterior.

b. Puteti sa va ganditi la clonarea unitatii dumneavoastra de stocare folosind o aplicatie ca Macrium Reflect Free. Aceasta aplicatie realizeaza copii de rezerva pentru imagini intregi de discuri logice de stocare, astfel ca va va restabili tot Windows-ul. Pentru a salva imaginea puteti apela a o unitate externa Seagate sau Western Digital.

Urmariti si alte articole legate de reparatii calculatoare HP daca aceste sfaturi nu includ situatia specifica ce o aveti la calculatorul dvs. Puteti, de asemenea, sa apelati la un tehnician IT de la Proreparatii pentru a va oferi servicii profesionale de asistenta IT sau reparatii calculatoare. Serviciile de la Proreparatii includ atat servicii de reparatii calculatoare Voluntari, cat si reparatii calculatoare Bucuresti si Ilfov. Desigur, ca si echipa de specialisti ai DepanareCalculatoare.Net va poate oferi servicii de depanare si suport IT pentru a va depana calculatorul dumneavoastra HP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *